Hoe vaak gebeurt het jou, onverwacht geluk? Zomaar ineens is het er. Uit een hoek die je nooit had verzonnen. Zomaar terwijl je donkere wolken en regen verwacht blijkt het anders te gaan. De zon gaat schijnen. Je kunt je blijdschap niet op.
Nu overkomt mij dit zonnige moment en ik durf er bijna niet van te genieten. Is het wel voor mij? Straks zijn de wolken terug en ben je weer teleurgesteld.
Uit angst voor herhalingen van ervaringen uit het verleden durfde ik die geluksmomenten niet echt te omarmen. Ik genoot niet volop want ik was druk bezig met de risico’s. Op deze manier beschermde ik mijzelf voor een teleurstelling maar onbewust beroofde ik mijzelf van mooie geluksmomenten.

Inmiddels geloof ik erin dat alles wat je aandacht geeft groeit. Geef je angst en teleurstellingen aandacht dan krijg je angst en teleurstellingen. Geef je geluk, vreugde en voorspoed aandacht dan krijg je geluk, vreugde en voorspoed.
Door deze nieuwe inzichten heb ik een aantal drastische beslissingen genomen en geef ik zo min mogelijk aandacht aan de dingen waar ik vanaf wil. De stormen in mijn leven laat ik er zijn, daar kun je op dat moment vaak niets aan veranderen. Het is wat het is. Ik besteed er geen aandacht meer aan.

Ik handel niet meer op basis van teleurstellingen en angsten maar op basis van mijn doelen. Veeleisende doelen. Daar besteed ik mijn aandacht aan. Met minder neem ik geen genoegen meer. Ik weiger nog langer een middelmatig leven te leiden. Mijn doelen zijn gebaseerd op mijn dromen. Doodeng om te doen maar gaaf!
Het is alsof je uit een vliegtuig springt. Je kiest ervoor de sprong te nemen en gaat ervan uit dat je parachute werkt. Inmiddels durf ik intens van die vrije val te genieten. Alle nieuwe ervaringen, het uitzicht, de spanning en de wind om mijn lijf. Dit is in het verleden zo anders geweest. Ik zou alleen maar met de landing bezig zijn. Als dit dan dat… Voor volop genieten was geen ruimte. Je moet nu eenmaal verstandig zijn.
Natuurlijk moet je alert blijven om op het juiste moment je parachute te openen alleen kies ik er nu bewust voor om ook te genieten van het moment! Dit laat ik mij niet meer afpakken. Vooral niet door mijzelf!
Hoe is het met jou? Ben jij tijdens mooie momenten bezig met wat er nog allemaal moet of kan gebeuren of geniet je? Ben je tijdens je vrije val alleen bezig met je landing of geniet je ook van de mooie ervaring?

Zoals in de meeste gevallen waaien die mooie geluksmomenten over en ben je weer in je gewone, normale leven. Net zo als bij een parachute sprong. Als je weer beneden op de grond staat is het geweest en je spannende avontuur is weer voorbij.
Wat is het dan mooi wanneer je deze geluksmomenten intensief hebt beleefd. Dat je nog lang kunt nagenieten. In je gedachten kun je die momenten zo vaak terughalen als je wil. Ze hebben je energie en blijdschap gegeven en je kunt terug kijken met een lach op je gezicht.
We weten allemaal dat de zon bij ons niet altijd schijnt. We weten ook dat na regen zonneschijn komt. Zo is het in de natuur, zo is het in ons leven. Hoe meer we genieten van de mooie momenten hoe meer we de sleur momenten aankunnen.
Daarom is het ook zo belangrijk om deze zonnige geluksmomenten enorm te omarmen. Om er volop van te genieten
Door het volop te genieten en vooral niet te veel aandacht te geven aan mindere momenten wordt je echt blijer, vrolijker en gelukkiger. Je krijgt echt meer energie waardoor je nog meer geluksmomenten krijgt. Symbolisch gaat de zon nog vaker schijnen en je komt in een positieve vicieuze cirkel.

Door deze voor mij nieuwe aanpak zie ik mijn leven veranderen. Ik zie hoe mijn leven zich aanpast aan mijn dromen! Door het aandacht geven aan de geluksmomenten zie ik die groeien. Meer en meer ontplooit mijn leven zich meer in de richting die ik op wil.
Hoe kun jij nu die kant op gaan waar jij zo graag heen wil? Ten eerste GENIET van alle momenten die op je pad komen die jij leuk vind. Al het anderen komt later. Ten tweede geef aandacht aan dat wat jij wil. Bedenk alles wat jij aandacht geeft groeit. Als laatste, denk na over je dromen en verlangens. Geef die aandacht en geniet daarvan!
Liefs Margreet