En ja hoor, daar kwam weer een flinke dreun. Zit je net lekker in je vel. Denk je alle omstandigheden onder controle te hebben en daar is het weer. Een mega tegenvaller.

Heel even zakt de grond onder je vandaan en wil je gaan janken. Verdrietig zijn, boos zijn waarom jou dit nu weer moet gebeuren. Boos zijn dat jij er als alleenstaande ouder weer voor moet knokken en er geen andere partij is die meehelpt.

Met deze situatie word je weer fijntjes met je neus op de feiten gedrukt dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is….

In het verleden zou ik een paar dagen in mijn verdriet blijven hangen. Het zou mij meeslepen en onderhuids lang dooretteren. Iedereen zou daar ook begrip voor hebben. Het gaat namelijk niet over het hebben van zweetvoeten maar echte zaken. Zaken die levenslang impact (kunnen) hebben. Je verdriet en boosheid zijn dus “gerechtvaardigd”!

Toch heb je vooral jezelf daarmee. Ja, verdriet mag er zijn en daar was ook ruimte voor. Alleen worden je omstandigheden er niet anders van. Nu was er herstel binnen een uur! Een uur waarin je anderen moest informeren en de omstandigheden van je af moest praten. Vannacht heb ik ook heerlijk geslapen en hebben de omstandigheden mij niet uit mijn slaap gehouden.

Wat ben ik blij dat ik voldoende technieken heb geleerd die tegenwoordig voor mij vanzelfsprekend en natuurlijk zijn om weer “met mijn voetjes op de vloer” te komen. Om op een andere manier naar de situatie te kijken.

Binnen een uur was de sprankeling in mijn ogen terug. Was er geen behoefte meer om te huilen en voelde ik mij echt weer gelukkig. En dat terwijl de omstandigheden zelf niet waren veranderd.

Dat wat ik uitstraalde sloeg ook over naar de mensen om mij heen. Was er in het verleden stress en paniek. Nu was er rust en vertrouwen. Je “besmet” de mensen om je heen met die rust. Andersom telt dat ook dat je de mensen om je heen meesleurt in je verdriet en pijn.

Het is dus een win win situatie om anders met je omstandigheden om te gaan. Ik zou je graag willen helpen als je ook weer wil gaan sprankelen en gelukkig zijn. Ja zelfs als je omstandigheden er niet naar zijn. Juist als je omstandigheden er niet naar zijn.